Over ons

Plantenkwekerij van Vegchel is al ruim 15 jaar gespecialiseerd in opkweken van potplanten onder glas.

De potplanten worden geteeld op 2 locaties met een grootte van samen 4 ha. Door de verschillende afdelingen op beide locaties beschikken we over opkweek en afkweek afdelingen.

De stekken worden in eerste instantie geplaatst in een paperpot plug. Deze komen in het opkweek gedeelte te staan, daar is het klimaat aangenamer voor de zojuist gestekte planten.

Vervolgens worden de planten, als ze goed geworteld zijn, enkele weken na het stekken, gepoot in de eindverpakking. Een ronde pot met een diameter van 10,5 cm of 12 cm. Afhankelijk van de wensen van de klant.

Uiteindelijk wordt de plant met eindverpakking in de afkweek afdeling geplaatst, op een juiste eindafstand met voldoende ruimte om te kunnen groeien, tot dat de plant afgeleverd wordt.

Het afleveren gebeurt uiterst zorgzaam, met als hoofdzaak een zo goede en zo uniform mogelijke partijen af te leveren. Het inpakken van de planten gebeurt zo kort mogelijk van tevoren. Bij het inpakken zijn wijzelf altijd aanwezig, vakbekwaam personeel en een kleine groep uitzendkrachten al naar gelang de grootte van de in te pakken partij.

Het transport doen we zoveel mogelijk zelf. Dit doen we om zo flexibel mogelijk te zijn. Bij deze flexibiliteit hoort het er natuurlijk bij dat er soms een vracht wordt uitbesteed aan een transportbedrijf, waar zoveel mogelijk dezelfde chauffeurs word ingezet zodat het transport elke keer vloeiend verloopt.

Neem gerust een kijkje op onze website.

Met vriendelijke groet,
Plantenkwekerij van Vegchel